Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till dig som verkligen berör mig på alla sätt....by the way det extremt smarta ch vackra ordet hjärtblomma är inte mitt utan kärleksfullt lånat/stulet...tack..för det *smile*


hjärtblomma

Jag ställer upp fönstret på vid gavel till mitt rum
Så din själ kan komma in från universum
Jag välkomnar dig och kysser ömt min sorg
För det finns värme, även i en spökborg

Men när du rör min hjärtblomma med din hand
Då så kommer jag äntligen i land
Då når jag hamn efter en evighet på stormande hav
Då förmår jag mig att besöka mitt andra jags grav

Din kärlek förde samman alla sidor av mig
Och älskling, du ska veta att jag älskar dig
Jag ger mig själv till kärleken på nytt
I kärleken törs jag möta allt som jag har flytt

Du har rört vid min hjärtblomma med din hand
Du är vågorna som smekt mig på livets strand
Då jag fördes hit efter evigheter på stormande hav
Du befriade mig, jag som varit min egen slav

Det finns så mycket som en poet försöker måla med ord
Precis som det finns så mycket himmel på vår sargad jord
Men ingenting är förlorat, i kärleken förlorar man aldrig
Jag är en sargad man, som vill ha frid efter år av krig

Du rör vid min hjärtblomma, smekande med din hand
Du får mig att flyga då vi kastar oss ut för stupets rand
Vi tar oss fram, det finns inget som vi inte klarar av
Inte när vi kan flyga, vi kan sväva mellan land och hav

Men när det händer, när du rör mig blir jag så full av liv
När jag hör din röst så ser jag plötsligt gudomlighetens motiv
Det blir så stort, och vår kärlek är en del av allt det där
Du känner det, jag vet att det är så, det är därför som vi är här

Vi älskar, det är därför du kan smeka min hjärtblomma med din hand
Jag är en man i eldens tecken, och jag ska leva som en brand
Möte som föddes ur vågorna någonstans ute på stormande hav
Kapar man bort döda grenar från trädet kommer det tillslut sav

Du väckte mig till liv så vi kunde älska i stället för att drömma
Och kärleken finns där för att vi ska leva i stället för att glömma
Du kysste mig på ditt egna sätt och jag vaknade ur min mardröm
Ditt sätt att nå mig, vårt sätt att älska, din rörelse är varm och öm

Genom kärleken så kan du smeka min hjärtblomma med din hand
Förstår inget värdet av ett slott, även om det skulle vara byggt i sand
Motpoler i samspel, harmoni man tar lika mycket som man gav
Med kärlek brinner jag, och min själ är lika livligt som öppet hav




Fri vers av PPQ
Läst 1231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-10-13 19:32



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
fantastiskt vackert skrivet!
2008-11-09
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ