Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Delaktighet i flocken

En evighet

Så långt är det
till nästa

Vattenhål, Wadi
Vi ser det på avstånd

När vi vandrar
genom vår egen
personliga

Öken

Ser människorna
som lever där
i skuggan av de
höga träden

De sitter där,
på marken som
beduinerna och
dricker sitt te

Lagom sött, perfekt bryggt

Att höra till
vara delaktig
att ha en flock
att dricka te med
i skuggan av de
lugnande träden

Med allt förutbestämt
kvinnors vardagssysslor
i gemenskap
männen gör inte mycket
dricker som sagt te,
röker sin pipa

Och barnen vaktar
fåren

Så enkelt
så vackert ser det ut
att leva då

Men vem
finner en sådan
fascination
i vardagslivet?

Vi ser ytan,
och glömmer lätt
att i öknen
skimrar hägringar


Och vad skulle vi
göra där
med våra ständiga

Utanförskap

Men teet smakar gott








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-03 22:29



Bookmark and Share


    resilient
jag har varit där och bokmärker
2009-10-04

  Catharina Edin VIP
Jag tror det är bilder från en resa- som du säger, vad ser man då i vardagslivet - man fascineras av det främmande, men för dem är det en vanlig dag. Som när turistbussar passerar en på Hornsgatan och man plötsligt är en sevärdhet! Det har jag tänkt på många ggr.
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP