Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att följa tanken ändå fram till handling och förankras.


Möte med en ö.

jag är här, här är jag
om jag står helt still
kanske jag blir friad

var är här, här är var
oändligt orörelsehindrad
som en atom

att bli nedslagen, k o n f r o n t e r a d
en boxningshandske i magen
åh, jag vill vara en sån där, sån där...
docka! med fjäder, ankrad med en fjäder
studsar tillbaka med väldig fart
PANG! rakt i nyllet på dig

känns mer som jag sakta, sakta,
dras upp, spänns, tills spänningen inte
håller längre
(som en sån där leksak man "drar upp" och som sedan irrar iväg, från hörn till hörn för att tillslut inte ha några krafter kvar... och dör)

men hur GÖR man DÅ?
om inte så?

sträcker ut handflatan och säger stopp eller nej.
...och går därifrån.
eller börjar klämma på attacken som en lerklump tills den formas till en hand att skaka.




Fri vers av Miss_Lyckad
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-06 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Miss_Lyckad