Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den olyckliga häxan

våren 2008 skulle jag ge ut en iktsamling. Det skulle bli nytt och färscht så jag skrev nytt. Ett manus på modell vad? 80 a4-ark som skulle bli typ 160 sidor i tryck. Som ni märkt har det inte kommit ut någon samling, materialet känns inte längre aktuellt för publicering i tryckt bokform så ja hmm här kommer delar av det, här på poeter... denna text önskade jag att jag kunnat lägga ut redan då.. jag var supernöjd med den här och sen en text på pyjamastemat... så kan det vara...

 

 

 

Jag visste att det kunde bli så

Det fanns inga garantier att det skulle vara vi två

Men jag hoppades, och vad fick jag för det

De missunnsamma fick tydligen rätt

 

Jag rör i min gryta

Inom mig hör jag lejonet ryta

För en del är det bara förförelse och lek

Det skulle förvandla kärlek till förgörelse och svek

 

Det är brusten lyckas bål

Den smakar säkert beskt men det är kärlekens skål

Jag har använt bokens alla knep

Och jag ska dricka upp allt i ett svep

 

De andra varande mig

Men jag blev upp över öronen kär i dig

Varför skulle jag inte försöka

I natt har jag en kraftplats att besöka

 

Jag rör om i min kittel

Från jul har jag sparat en vissnad mistel

Minnen och smärta som jag rör om

En dryck till kärlek brygd på förtvivlan som kom

 

Jag ska tömma min bägare på en gång

Och jag ska lyssna till de olyckliga själarnas sång

Det är äkta, det är känslor om än inte dygd

Med slutna ögon ska jag svälja min brygd

 

Jag kunde svära på att det var magi

Du svarade att det var vi

Ditt svar hade så många bottnar, vilken grym ordlek

Tänk att ditt svar gömde en framtid med sådant svek

 

I min gryta lägger jag skärvorna av ett brustet hjärta och sorg

Alla tankar, alla outtalade ord åker i som jag samlat i en korg

Jag lägger ner förtvivlan och saknad från minna sinnen

Jag späder min brygd med sönderhackade minnen

 

Jag ska dricka upp allt, det kan inte bli värre

I takt med mina tårar rinner blir stjärnorna färre

Denna dryck ska bringa kärlek, så vad ont kan det göra

En vacker dag kanske någon hittar mig en dåre att förföra

 

Jag är skyldig kärleken det

Jag måste visa vad jag sett

Jag måste göra det för att öppna för kärlek igen

En manifestation för tron på en ny hjärtevän




Fri vers av PPQ
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-06 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ