Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon är Egensinnig

Här i
Vanlighetens land
där hon bor
finns det sällan
plats för ovanligheter

Eller egensinne

Trots detta är hon
Egensinnig, just det
Ingen plats
ingen sittplats

Därmed finns det
oftast inte heller
någon stol åt henne
Således

Bär hon ständigt
med sig en liten pall
att sitta på

Utan den är hoon
förlorad

Här, i vanlighetens land

Den som bestämmer
över möblerna här
vald efter demokratiska
principer och vederbörliga

Majoritetsbeslut

Har fattat detta

Beslut

Ingen stol åt de
egensinniga

Så hon bär ständigt
en liten

Pall

Fast dom vet inte
Att hon kan göra konster
med sin pall
kan sitta på den
när den står på ett ben

Balansera den på näsan

stå på huvet på den
upp och ner
och hon har lärt den
att skutta glatt
trots sin

Sällsamma sorgsenhet

Sömnlös sorgsen sällsam
och egensinnig

Men hennes tankar cirklar
och tar sig friheter

Bygger egna labyrinter
och gåtor
som ingen kan lösa

Och numera kan hon
inte prata med någon

Hon har glömt hur man gör

Pratar bara med sin
Pall




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-10-07 21:35



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Att balansera in vardagen med en liten pall
är inte illa
sedan kn man få in att hon hamnat mellan stolarna
men det är en en annan historia
2009-10-09

    Bodil Sandberg
Den här dikten tycker jag enormt mycket om!
2009-10-09

  Suzy med punkterna
Bokmärkes kort och gott
2009-10-08

  Catharina Edin VIP
Precis en sån pall har jag också. Men jag visste inte om det? så tack!
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP