Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och i drömmen lever bara du

Dina kinder blossar rosenröda av vinterkylan utanför

Dina vackra händer är gömda under stickade vantar

De klarblå ådrorna, de tydliga handlederna, knogarna, de kritvita ärren

Allt är dolt under ett täcke av mörkgrått ull

Din vänsterhand kramar en sliten och nött bok med 349 nedvikta hundöron

Du kan citera något från varenda ett, har kommenterat varenda sida med blyerts

I dina ögon gnistrar nattens alla färger

I det djup din klargröna blick försänker mig i, dansar stjärnorna sin allra sista vals

Det röda, det vilda, det otämjbara i dina lekfulla lockar

De där tydliga groparna i dina kinder, födelsemärket ovan ögonbrynet, ditt skratt

Hur du drar fingrarna genom håret och hur du stammar när du säger mitt namn

Att min hand passar som gjuten i din nacke

Berättade jag någonsin att jag dog när dina läppar rörde mina?




Fri vers av Vargadotter
Läst 427 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-08 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vargadotter
Vargadotter