Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Näst äldste sonen, två år gammal på en bergsknalle, såg ut över öppet hav för första gången. Alldeles stilla, absorberad, ljuvt lysande. Jag lät honom stå en lång stund, lika intagen av honom som han av havet.


Liten ser havet

Bohuslänsk granit
snäckskal
myren
Björnbärssnår
vilda gräs
skratt mot solen

Gossen i andakt inför havet
vinden tar fatt
i lockar av koppar och guld
ljusstrålande ögon
så blå som himmel
hav och längtan

Kära kära barn
du skall få komma ut
bli matros på pappas båt
gungas till sömns
under annan himmel

Solen skall bleka ditt hår
strö fräknar i ditt vackra ansikte
måla din rundade kropp gyllenbrun
båten skall bli ditt hem
andra vatten sjunga dig sina sånger

Dock detta nu är nu
så stå du inför havet
din mor kan vänta
med lunchen
med vilan
med framtiden




Övriga genrer av Anita Hanssen
Läst 240 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-08 23:20



Bookmark and Share


    eva m h
Underbar!
2009-10-09

  Jessica Ebbesson
Vilken vacker och kärleksfull betraktelse!
2009-10-09

  Betlehemsstjärnan VIP
Åhhhh, så fin..så kärleksfullt talande...Vackert skrivet!!/B
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen