Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var på ett drömande humör. Älskar att skriva och vill hylla naturen och djuren mera. Det mästa ja gör om dagaran är att dröma, så varför inte få dela med sig av en dröm! Men komentera gärna! :D bara kul att få kretik. :D


I en dröm

En dröm är ett slott.

Vid slottets fot finns en vackert glimrande vallgrav
Vallgraven möter sakta en varm sand,
som blir till en äng ful av de mest skönaste blommorna
Blommorna dansar i sidenskära klänningar som svävar i skyn som älvvingar. Den skönaste blomman är en vackert vit jungfru som nästan svävar i skyn där hon dansar, som en fågel dansar hon fram
Dimman flyger som en vind runt jungfruns vita klänning,
som en slöja omfamnar den henne,
Svävar sakta upp mot skyn som änglavingar och stannar sedan där vid hennes sida.

I en dröm finns en prins.
Han har många skepnader
Han dansar fram som en varg
smidig och hungrig,
tar sedan örnens vingar och dansar på månlystrets strålande ljus.
Han brer ut sina sparvvingar, som en svan landar han med huvudet högt,
men med ögon som en öm regnbåge.
Ett vackert smyckat träd sträcker ut sin hand för att nobell hjälpa den vita jungfrun från att dansa en ensam dans i månens lekande strålar.
Ett löv faller i trädets hand,
dimman står runt dem som änglavingar
Som två lekfulla flygfiskar skjuter dom uppströms i skyn
Dimman är deras sjö, samt deras vingar.

Ut mot ängen fladdrar en eld stråle hotfullt upp,
Den slukar dungen som hjälplöst ber en stilla bön
Dimman lättar, och dom faller sakta till marken.

Dom ska nu möta en fara dom vett ska komma
Skydda alla vackra varelser är deras mål
Med deras hjälp kan dom utstå smärta, kärlek, hat och glädje


Vi står alla inför ett val
Att låta denna sköna dröm få leva i en vacker värld,
eller att den ska få förintas till stofft.




Fri vers av Sofia Hansson
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-15 01:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofia Hansson
Sofia Hansson