Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade en illusion

Dina ord var starka och dina visioner var stora.
När jag blir stor vill jag veta vad du vet.
Du lovade mig ett paradis, du lärde mig att drömmar är lätta att krossa.

Dina fel fick jag bära, för mig borde ingen gå nära. Denna lilla flicka kanske kan smittas!?

Jag var ensam och kunde heller inte försvara mig för något inte jag gjort…

Dina pengar var borta och det var absolut inte ditt fel…? Du skyllde på de få som fortfarande älskade dig.

Jag hade tro för dig. du var intelligent, stor och stark, jag behövde se att du klarar dig och att du lyckas.

Har tusentals minnen av dig, här är några…

”Jag var lycklig för min nya Robyn-frisyr… Du tyckte jag såg ut som en flata och jag skulle därför inte få följa med familjen på semester, min farmor fick stryk för att hon försvarade mig”.

”Jag hade min ”kompis” på besök, hon skulle sova över. Allt jag önskade var att du inte skulle komma och skrika… Du kom, vi släppte inte in dig. Du sparkade och slog på dörren samtidigt som du skrek att du skulle döda oss om vi inte öppnade. Min kompis kom aldrig igen”.

”Jag lyfte telefonen en gång och sa att jag ringer polisen. Då tog du upp en stor vas, tog satts och riktade mot mitt huvud. Jag la på luren. Du hann ändra riktningen på kastet så att den inte träffade mitt huvud. Vasen gick precis förbi och gick sedan i tusen bitar. Istället flyger du på mig för att skrika in i mitt öra. Du sprängde min trumhinna. Jag kan inte minnas vad du sa”

”Min bror var två år, han råkade köra över din fot med sin leksaks traktor. Du sparkade honom i ryggen så att han flög över rummet”.

”Jag trillade och slog upp mina knän, du skrek i timmar över att jag inte kan tänka”.

"Polisen kom ibland när grannar klagat över skrik. Du blev alltid vän med polisen och kunde sitta och skratta tillsammans med dem".

"Du sa att jag borde växa upp och se världen, i över ett år pratade du om att jag borde prova svamp, Du sa att jag skulle förstå och se värden på ett nytt sätt om jag bara provade. Du sa att man under påverkan utnyttjar hela 80% av hjärnan…
Jag var tretton år och min kompis likaså. Efteråt berättade du allt till alla i min familj och du förklarade att jag var ute på villospår. Du hade rätt. Men du svek mig, du gjorde allt för att jag skulle prova, sedan svek du mig".

Idag är jag på många vis glad att du svek mig, tänk om jag hade velat bli som du.

Du har aldrig stått för vad du gjort. När jag konfronterar dig, så säger du bara att det inte är sant.

Alla val jag gjort idag har lett mig längre bort från dig dig.




Övriga genrer av liii
Läst 351 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-15 18:17



Bookmark and Share


  Lotti
önskar du sluppit kunna skriva den
2010-04-22

  Hans Christian
Mycket stark text !
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

liii