Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon återfann känslan

Fram och tillbaka fördes hon in i olika problem, som saknade kontroll.

Det fanns en tid då hon var oförstörd och naiv, hon hade drömmar och hade lätt för att älska.

Samtidigt som hon såg barn och ungdomar bli mer och mer vilsna, hon såg sönderstressade vuxna försöka nå upp till samhällets krav.

Tv:n har blivit hennes vän, den lär henne vilken snabbmat som är godast. Samtidigt visar Hennes & Mauritz julreklam hur hennes nya skönhetsideal ska se ut. Hon känner sig tjock och hon funderar på om kanske borde köpa julmust istället...?

Hon försöker minnas hur allt kändes innan hon blev så här...

Tillbaka i tiden minns hon... då livet lekte och problem handlade om vilket klätterträd som var bäst. Hon hade drömmar och mål, för när hon blir stor skulle hon bli prinsessa, eller kanske veterinär?

Hon fylldes av känslan av att livet egentligen är alldeles så där lätt och perfekt, hon stängde av tv:n.




Fri vers av liii
Läst 365 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-11 16:52



Bookmark and Share


  Hans Christian
Suveränt berörande text ! Bravo.
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

liii