Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vasastan


Karlbergsvägen 13



Dockskåpet tänds upp
för kvällen

längs kakelugnarna, under stuckaturerna,
ovan parketterna,
har en flygel tagit plats i köket

de små, små händerna - en gång spädbarnet på fönsterblecket

varje vecka
arrangerar någon begravningsblommor
i ett klanderfritt kryss


De har alla varsin vrå
dit de sällan ger varandra tillträde

ibland möts de i det stora rummet, slår sig ner framför tv:n
och glömmer ljuset

fyra ansikten tänds och släcks
tänds och släcks

munnarna rör sig sällan
men ögonen letar; i sidled



Fem meter över marken
är det alltid hon
som somnar först.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 578 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-17 21:58



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
tänker: ack det borgerliga livet. Ser: Hjalmar Söderbergs Vasastan, likadant 2009. Med det elektriska ljuset, beröringsskräcken. Skulle vilja sitta i en gröntapetserad serveringsgång på Karlbergsvägen 13 och lyssna på flickan som nu blivit 93 år, jag tror hon har en mycket ljus och vacker röst när hon läser din dikt Saga-Sofia.
2009-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia