Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek

Kärlek är vinden som passerar igenom våra fingrar
Kärlek är luften vi andas
Med varje andetag andas vi in den och släpper den lös
Kärleken är fri
Kärleken kan aldrig fångas
Kärleken kan bara ges
Det är en gåva

För att vara kärlek måste du underkasta dig den
Du måste tro på den
Den måste vara din högsta sanning
Kärleken är din mästare
Din far
Din mor
Ditt barn
Bara då kan dess fängelsevistelse bli till frihet
Bara då kan adepten bli till en lärare
Bara då kan sanningen bli ditt språk

Aldrig kan den ljuga för dig om du lyssnar på den
Aldrig kan den såra dig om du redan är sårad
Aldrig kan den dö om du är villig att dö för den

Kärleken är aldrig din
Kärleken är aldrig din älskades
Kärleken är till för alla
Så som materian är till för oss
Så som vi är till för jorden
Och så som jorden är till för rymden

Du vet att kärleken är nära när den skakar ditt hjärta så att rädslan får din kropp att darra
Rädslorna du bär på är din kärlek i en kokong
För att släppa ut den måste du släppa taget om din kokong
Du vet att kärleken passerar genom dig när döden är som närmast
För i döden gömmer sig den sanna kärleken
Levande bultar den för att komma ut
För att så sväva på vinden i en evighet




Fri vers av Larspers Kristoffer Berglund
Läst 400 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-21 12:38



Bookmark and Share


  Dangereux
Riktigt bra, vet inte om det är planerat, men fick mig att tänka på Korintierbreven.
2009-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Larspers Kristoffer Berglund