Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2009-11-08


Soul

Soul är att älska fast du är bruten
Soul är svart, men inte bara för svarta
Soul är styrkan du hittar på botten av en bäcksvart kärn
Soul är din kapacitet att älska när alla odds är emot dig
Soul är till för folket och aldrig till för de som förtrycker
Soul är din stil och ingen annans
den är din rytm, ditt groove som håller upp ditt huvud i regn och blåst
Soul är att dansa i en vattenpöl i hällregn
du blir frusen och kall, men varm inuti och du dansar vidare för att du älskar det

“It's not what you look like, when you're doin' what you're doin'
It's what you're doin' when you're doin' what you look like you're doin'”
Charles Wright – Express yourself

Soul slår underifrån
Soul är din rättighet att uttrycka dig
Soul flyr aldrig, springer aldrig, skyndar aldrig
den guppar i stormen och håller sig flytande oavsett
Soul vandrar stolt med människan som den är
stark och svag, ledsen och glad, hög och låg
Soul föddes från lidande, reste sig och shakade loss
Soul må bära trasiga kläder och må vara fattig men är alltid rik på insidan

“And I keep on fighting for the things I want
Though I know that when you're dead you can't
But I'd rather be a free man in my grave
Than living as a puppet or a slave”
The Harder They Come – Jimmy Cliff

Soul är kärleken du hittar i dina brister
Soul är kärleken som du hittar på mission
Soul kommer ifrån livet självt - inte tankarna, drömmarna eller förhoppningarna om livet
Soul är att vandra en på snårig väg och bära vittnesbörd om dina svåraste lärdomar
Soul blottar de sanningar som är svåra att erkänna
Soul säger det som det är, den varken skönmålar eller idealiserar
Soul är rå
Soul är het
Soul är svetten som rinner ner för din rygg efter en hård dags arbete eller en natt fylld av dans

“Comin' to ya on a dusty road
Good lovin' I got a truck load
And when you get it you got something
So don't worry cause I'm coming
I'm a soul man”
Soul man – The Blues Brothers




Fri vers av Larspers Kristoffer Berglund
Läst 340 gånger
Publicerad 2011-06-01 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larspers Kristoffer Berglund