Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För vem, egentligen?


Vid inlärd hjälplöshet
har läromästaren ingen plikt
att ställa saker tillrätta.
Ansvaret ligger på eleven.

Hundar som deltagit i experimentet
avlivas
av barmhärtighetsskäl,
de ses som förlorade
i sin uppgivenhet.

Men en människa är mer än så,
det duger inte att smita eller uthärda.
Fastän det var enda chansen
att överleva
då,

ska den piskas att anpassa sig

nu.

 

För sitt eget bästa.

 

 




Fri vers (Fri form) av Åsa Pyke
Läst 219 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-21 21:05



Bookmark and Share


  Peter Jr Eriksson
mkt bra formad text"
2009-10-22

  Catharina Edin VIP
Att förändra sig från djupet - inte det lättaste. Kan man inte få vara bara?
2009-10-22

  Carola Zettergren
Så sant... djungelns lag , snyggt fångat!!!
2009-10-21

    ej medlem längre
Dina ord är sanna och ärliga. Underbar reflektion.
2009-10-21

  Stefan Höglund
fångar är vi iett spel vi aldrig valt
2009-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke