Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

saffransskogar

 

 

ordlösa sånger

stiger och faller

i ändlösa spiraler

åter och åter                   i grönt

jag läser dina tecken      långsamt från höger till vänster

 

stickar in vrede

i gult garn         som saffran     

skogen är full av saffran

 

och jag       ser dig där

 

genom välvda fönster

höga

färgade glas

 

sorg böljar i långa svepande släp

grönt siden böljar

men paddorna har för länge sedan

flyttat mot norr

 

jag är utan språk

drömsk dvala

i

den gula skogen

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 713 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2009-11-07 01:04



Bookmark and Share


  papessa
tycker så mycket om dina mystiska dikter..
underbar att läsa
2014-02-22

  Suzy med punkterna
Saffran drar mig till det gamla Persien och skogen du målar känns stark men full av sorgsen längtan.
Vackert skriftat
2010-02-05

  Epione VIP
Den här tar mig tillbaka till Alexandria, Egypten 1986.
Känner en doft av saffran och hör musiken.
Denna dikt är unik.
Appåd
2009-11-08

  Christine Sabel
Gillar mycket!!!
2009-11-07

  Ingela Svenson VIP
en mycket vacker text, glidande sammanhållen
2009-11-07

  Seasons VIP
Fantasifull och magisk känsla stannar kvar långt efter läsningen, hemligheter man vill få veta mer om...i saffransskogar. Unik stil, bra skrivet.
2009-11-07

    ej medlem längre
Som en färd in i en exotisk dröm ... till ett land där raderna läses från höger till vänster. En skön känsla stannar kvar efter läsningen
2009-11-07

  Junitvillingen
Poesi som berör. Proffsigt formulerat och med fyndig rubrik:-)
2009-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP