Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
the battle of Largs 1263


the flower of Scotland

du är så oansenligt liten bland andra

glänser inte av prålig prakt

tyst står du vid sidan om

utan att förhäva dig

utan ett ord

väntande

 

lila

som högländernas flammande ljung

lila

som fälten av rallarrosor

så liten tunn och spenslig

smälter du in

 

men i det lilla

slumrar ursinnet

urkraften

den listiga styrkan

 

när fienden smög om natten

då grep du in med dina vassa taggar

och räddade landet från

fiendehand

 

du lilla vackra

 

 

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-09 22:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra skriftat!
2018-08-15

    Tommy M
Fin dikt!

Jag försökte googla lite. Är det tisteln Skottlands nationalsång handlar om? Och någon gammal legend om att den angrep fiendesoldaterna? Märkligt - en blomma i krigets tjänst...
2018-08-14

  ~Leonardo~
Fint, ja i Skottland vilar poesins vagga! Burns " the red red Rose of Scotland" . Läser den om igen!
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP