Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till minne av Claudia


granit och glimmer

 

 

i stunder

när du inte vet

kan jag se

dina mörka allvarsamma ögon

följa mig genom rummet

 

som glimret

i niohundramiljoner år gammal

granit

slipad till perfektion

slät och glänsande

 

så vacker var du

stark

höll du ihop oss alla

som sundet mellan Källö och Knippla

en viktig länk

bohusgraniten

som ett smalt stråk mellan fjorderna

röd grå

och ett stänk av blått

som havet och himlen

 

i ljuset av ditt

leende

fångade du oss

och vi följde dig över klappersten och vikar

över uddar och skär

 

som en klippa

med ögon fulla av

glimmer

så finns du för alltid kvar

evig som urberget

och med våra händer känner vi ännu

den solvarma stenens

hetta

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 485 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-02-28 16:32



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Väldigt vacker dikt! så berörande att läsa i all sin ömsinthet!

Fint!
2021-05-13

  papessa
så djupt och vackert och mycket mellan raderna att förnimma
tjusigt som vanlig

2021-02-21

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt!
2019-08-29

  vladimir bulletin
gillar hur du skänker konkretion åt dikten i o m stenens olika uppenbarelseformer. samt att stenen går från "mörka och allvarsamma", över sammanhållande, till "solvarma hetta"! fint!
2019-03-30

  ~Leonardo~
Mycket fint skadat! Känslan blev jag fångad i.
Stiligt skildrat av dig!
2019-03-01

    Melona
<3
2019-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP