Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnad

Tystnad dödar
Med kallt berått mod
Vänds allt emot dig
Som du vill kommunicera

Tystnad talar
Med kalla ord
Nonchalans och utan känslor
Får du budskapet

Tystnad äger dig
Du fastnar i den
Då svaret uteblir
Evig fråga

Tystnad äter dig
Förundrad över förmågan
Den kan ha
Trots ordlöshet.

Tystnad är makt
Ty den som uteblir med svar
Äger dig
Så länge du undrar

Tystnad är skönt
Då den talande tystnaden
Slutat förmedla
Till dig

Tystnaden behövs
Utan den förvirrar vi oss
I ständiga pågåenden
I evighet

Tystnaden känns
Behövs och älskas
Då vilan är redo
Att inträda i dig

Tystnaden är musik
I dina öron
När lugnet lagt sig
I ditt hjärta




Fri vers (Fri form) av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 779 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-10-22 16:25



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Mycket fin...tänk att tystnaden som talat ett alldeles eget språk är så svårtolkad,
Endast den som förmår att lyssna till den kan njuta fullt ut. Jag vilar gärna i den här dikten. (applåd)
2013-10-10

  F.
Snyggt!
2011-01-19

    Tea Alex
Tystnad fascinerar mig...
2009-10-25

  Bodil Sandberg
Ja tystnad kan vara så mycket..känner igen det där så väl om den kalla tystnaden..fruktansvärt ...men sen finns ju den andra sköna tystnaden som du skriver så vackert om..rosor för en jättebra dikt!!!
2009-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt