Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och jag vet att du finns där, trots att vi bråkar så ofta



Vi lever livet genom andra

 

Jag fastnar framför fotot

på killen som sjunger för tjejen

Jag som älskar att analysera

står helt paralyserad

 

Det finns sagor i alla hörn

 

Paret utanför cafét i förmiddags

hur hon slött står och tittar på

när han kämpar med barnen

Och jag analyserar sönder dem

och vi pratar om lathet och skrattar rått

 

Skrattar rått

 

När nästa person kommer in i bilden

är det redan glömt

han analyserar sönder hennes kropp

och jag

jag bara lyssnar och säger emot

 

Och dagarna går förbi

som en dimma

För det är det här som är livet vi lever

eller ja

främst han

för jag tittar mest på

och analyserar

andra

 

Och när vi kommer till mig

har jag redan slocknat

där i hans knä

Och han lägger en filt om mig

och sätter sig i soffan och sätter på sin hemska musik

väntar ut tiden

tills han åker hem

 

Och dagarna efter får vi höra

hur de analyserat oss

Och vi skrattar rått

för de har fått allt om bakfoten

 

Vad är det för fel på bara vänner?

 

 




Övriga genrer av SofiaN
Läst 310 gånger
Publicerad 2005-10-16 19:34



Bookmark and Share


  Propella
Du har så mycket insiktsfullhet och svart humor i dina texter att jag blir alldeles tagen.
2005-10-17
  > Nästa text
< Föregående

SofiaN
SofiaN