Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tioåriga fingrar

 

 

 

Ryggen lutande mot den mossgröna porten

bena rakt ut och i kors

sitter stillsamt

ser torgstånds innehavarna mobiliserar sig

för invasionen av turister

 

de bunkrar upp glattiga förpackningar

av allhanda importerade krafs

tillverkat av små flinka fingrar

som sen märks om till "made in Sweden"

 

samma små händer

lämnar fingeravtryck runt hela världens torg

och på klädkollektioners tajta sömmar

 

små händer som inte fått utforska

mer än fabrikens inhängnade område

 

små händer som aldrig får ha det stillsamt

 

 




Fri vers av Popcorntankar
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-26 15:26



Bookmark and Share


  Baystream
Sanna ord, och jävligt tunga....
2009-10-26

  etthjärtaäralltidrött
Bra, tänkvärt. Tryck på små lappar och tapetsera trakten!
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Popcorntankar
Popcorntankar