Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkogårdspromenad

Det är vått på marken.
Mossan döljer bokstäverna på grå gravsten.

Jag ser en kvinna på huk.
Hon gräver ner något i skydd av kvällsmörkret.

Minneslunden är full av ljus.
Någonstans i denna namnlösa jord ligger du.

Går sakta förbi graven.
Ett okänt flickebarn hittades i en vägtunnel.

Därborta finns en vän.
Vi föddes samma år men du somnade vid ratten.

Här ligger mannen.
Dottern hade inte lyckats förlåta alla hårda slag.

Ser upp mot månen.
Undrar om du vet vad jag tänker just nu, pappa?

En stilla nattbris viskar.
Löven blåser upp i en virvel och jag känner hopp.

 

 

 




Prosa (100-ordare) av Grubbelmia
Läst 548 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-10-28 22:40



Bookmark and Share


  aol
verkligen vackert talar diktarjaget här, verkligen så berörande,
2013-04-13

  Björn Donobauer
Hälsning från 'pappa' däruppe:

Vad tänker jag på just nu?
Att hade jag vetat vad jag vet nu hade jag varit en bättre pappa då..
2010-04-14

  Nina Nightwish
Ja, varje grav har en historia bakom, vare sig den är märkt eller inte.. Intressant text..
2010-03-08

  walborg
Uppskattar texten mycket - författaren är sann mot sina känslor och sitt egenvärde och självrespekt.
2009-12-17

  Miss Mod
Blir tagen, uppskattar denna text mycket.
2009-11-13

  Epione VIP
Vilken tur att jag såg denna,
Underbar och nära.
Tankarna i dikten går genom mig och jag ser mig själv gå där på kyrkogården.
Mycket bra poesi detta
2009-11-12

  Eva Langrath VIP
så fint du väver ihop olika människoöden och att sorg kan vara av olika slag.
2009-11-05

  Ronny Berk
en fin dikt med ett kraftfullt budskap; ett budskap väl förmedlat; inledning och avslutning som inramning till ett foto; ett porträtt av en man, en far...
2009-11-02

  Mikael Lövkvist
Dina två-radare berör mig djupt med sin emotionella kraft. Mycket fint skrivet.
2009-10-30

  notsomad
verkligen ögonblicksskildring och du lyckas skapa mystik på nåt vis...känns som jag går där med dig på kyrkogården i tystnad och funderar på hur du upplevde din pappa...gripande.
2009-10-29

  Tomas Alexander
"Så, hur är texten, är den värd att läsa?" står det ovanför rutan när man skriver kommentaren.

- otrolig, ja.

Tycker att det är en fantastisk dikt, blir ett bokmärke. Jag gillar hur den tar vändning i slutet. Den är väldigt dubbelbottnad och man kan inte annat än hoppas att det är positivt du tänker på.
2009-10-29

  walborg
Så fint inre samtal med en saknad far.
2009-10-28

  Bibbi VIP
Mycket starkt berörande.
Applåd och bokmärke.
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Grubbelmia
Grubbelmia