Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skuldbeläggande

Eller så kan vi fortsätta
lyssna på den där musiken du tycker så mycket om

den som på bra dagar
raknar ryggen stärker blicken höjer hakan
men annars
bara är ett jävla
ytligt
hån



jag drömde att jag var tillsammans med en psykopat massmördande pyskopat, en känslokall knivbärande galning och jag drömde att människor dog och när jag vaknade tänkte jag

den där sekunden mellan vaken och dröm

att det är ju vad jag förtjänar

en sån som jag förtjänar inte bättre än en mördare




Ibland
när jag ska vända mig om
är jag säker på att du står där
äntligen har hittat vägen in och håller i mitt hjärta, fortfarande bultande, med blodet smetigt över dina händer och ådror slingrar sig likt trådar på marken mellan oss täckta av efterbörd


som om jag födde

som om jag födde ett nytt jag


och kanske borde jag



den där sekunden mellan vaken och dröm



för vadå en sån som jag
en skuldbelagd idiot





den där terapimetoden
med ögonen
och minnena, du vet


när det var som värst försökte jag igen på egen hand, att göra terapi, på mig själv


gick in i minnet i den där natten i mörkret i det där rummet i det där huset i skogen och där fanns jag frusen i tiden för att jag undvek nästa sekund så jag tvingade mig att minnas, doppade min nos i min egen skit, för att lära mig, lära mig, lära mig, straffa mig, straffa mig -


och jag kom till den mest smärtsamma sekunden, där fanns jag, och tvingade mig att se allt


skamlig
utelämnad
skuldbelagd


och försökte komma på något snällt att säga




bara det att det inte längre var något oskyldigt barn






och jag orkar inte
förlåta
mer



jag drömde att jag var tillsammans med en psykopat
det var vad en sån som jag förtjänade
en skuldbelagd idiot

som om det var jag

som gjort allt fel




men det är det ju - mitt fel.

det var inget oskyldigt barn.










Eller så kan vi fortsätta
lyssna på den där musiken du tycker så mycket om

den som på bra dagar
raknar ryggen stärker blicken höjer hakan
men annars
bara är ett jävla
ytligt
hån












Övriga genrer av nefretel
Läst 277 gånger
Publicerad 2005-10-17 20:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nefretel