Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fuskade du dig till en förtvinad verklighet eller väljer du att vara med mig? Var vänlig.


Fuskade

Regnet tvättar gatorna rena
rensar bort all papp och kartong
Ösande, renande regn blir smutsigt vatten
som människorna speglar sig i
när de går förbi
går förbi
Människor tvättar samveten rena
rensar bort all synd och skuld
men de fastnar i vanliga vanor
fastnar i sina urblekta jeans
när de går förbi
går förbi
för fort

Träden blommar frammåt våren
blommor mot grå betong
Rosa, dekorativa
deras dofter mot avgasers stank
som människorna fyller sig med
fyller sig till bredden med stank
Ungdommar växer med åren
växer vilt, flyger iväg i livets ballong
glada drinkar, slagsmål på krogen
som de fyller sin vardag med
fyller sin vardag med krogen

Fuskade du med dina svar?
Var skolan för svår
eller var du för svag?
säg mig
ser du sakerna som jag ser
eller syns vi aldrig mer?




Fri vers (Fri form) av Gustav Sjökvist
Läst 355 gånger
Publicerad 2009-11-01 02:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustav Sjökvist