Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den dagen ingen känner

Oh Herre
när jag ditt rike beträder
den dagen känner ingen
endast Du, Oh Herre kär.
Jag får en dag
vila under ditt beskydd
när dagen eller stunden kommer
hoppas jag är redo är att gå.

Den som en dag
får se ditt gyllene rike
får lugn i själ och hjärta
och en vila utan slut.
Ingen behöver rädsla känna
inför mötet med Gud,
Han som ser till alla lika.

En dag jag beträder den gyllne vägen
ur mörkret
och in i ljuset.
Den dagen blir glädjen stor
när jag möter alla dem
som kärleken känt
till mig och jag till dem.
Då blir sant det som sagts
att Gud är stor.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-03 14:16



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Varmt och trosvisst. Fint poetat. Som en bön:-)
2009-11-03

    J. Herward
fint skrivet, bra rytm, du skapar längtan
även till de som inte har gud på första plats på listan:)
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP