Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här var det i morse


NOVEMBER MORGON 4/11 2009

Novembermorgon, grått och trist
är det jag ser när jag drar upp min
persienn

Ser ut genom fönstret, det blåser,
alla björkens löv ligger som en matta
under den

Hör något, det låter högt, så får jag
se, vaktmästarna båda två, är ute
och krattar upp löven, lägger dom
på en vagn, som dras av en liten
traktor

Jag säger högt för mig själv, vilket
väder att utföra ett sådant arbete,
jag ser hur det flyger runt, när dom
försöker få upp löven på vagnen

Jag tänder ett ljus, tar koppen med
kaffe med mig, sätter mig köksbordet
och försöker läsa tidningen, det står
så mycket elände, som händer både
i världen och här i den närhet, där
jag bor och vill känna mig trygg

Idag är en sådan dag jag måste åka
till stan, har dragit mig för det länge,
så nu denna grå kalla november dag
är det bara göra det som måste göras

Som vanligt när vädret är ostadigt, och
jag inte vet hur väglaget är, så jag tar
med mig min kasse där jag har, en filt,
reflexer, en varm tröja, vantar, mössan
den tar jag på mig

Så är det dags, att gå ut till bilen, börja
min resa till stan, och med en önskan, att
mina ärenden ska gå fort att göra



anits 4 november 2009








Fri vers av anits VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-05 00:08



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar Dina så vardagsnära berättelser.
2009-11-10

  Maria T
Hoppas att din resa till stan
gick bra. Man är ju rädd för halka
så här års
2009-11-05

  ULJO
En fin och vacker beskrivning av en dag i november, tack för att jag fick dela den med dig
2009-11-05

  Ronny Berk
en berättande text med inslag av novemberväder; utomhusarbete och inomhus frukost...dagens förekommande sysselsättningar; välriktad rubrik, ja !
2009-11-05

  Eva Helene VIP
Tack för att du bjuder oss på en så fin stämningsbild och dito text från din novembermorgon!
2009-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Vi är lite olika du och jag. Stan är som ett andra hem för mig.
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP