Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1929

1929
då man hade fått distans till första världskriget
och revolutionen 1917 fanns kvar i minnet.
Men ingen hade ännu hört talas om
herr Hitler i Berlin.
Och Sergei Rachmaninoff
spelade in sin piano concerto no. 2
i RCA s studio.

1929 året då Alexander I
utropar kungariket Jugoslavien
Och en svart dag i september
förändrade världen för alltid.
Några år senare
skulle alla känna till herr Hitler
i Berlin.

Världen förändras
för en del till det bättre
men för andra till det sämre.
Åren går 1929, 1930, 1931
och en dag blir världen
sig aldrig sig lik igen.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-05 15:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP