Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto: Eva Langrath




Silverstjärnor

 

I morgondimma
trolsk och dold
för sovande ögon
landar
silverstjärnorna

stillsamt
aktsamt
sprider de sig
på hav
som med sin
öppna famn
välkomnar
väntad gåva

med andning
i andedräkt
sveper
den lätta brisen
bort dimslöjorna
sakteligen
en efter en

Solens strålar
tänder så
silverstjärnorna
till en yster
silvrig glitterlek
på havets spegel

människa ser
och bländas
förundras
inom ögonlock
verklighet
och dröm
smälter samman  
av sprakande
små stjärnor
som öppnar
famn
och sinne
mot sagovärld

Till kvällning
samlar solen  
stjärnorna
smälter dem
fridsamt
till lysande
silvrig bro
över hav

båtar korsar  
lämnar spår
vitt gäss
utplånar

stilla
återkomst
oförgängligt

vågor låter
silvret flyta
i mjuka
böljande
rörelse
 
månen i sken
lockar
silverstjärnor
i sitt stråk
samlar
och
välkomnar

 




Fri vers (Fri form) av Berit Robin Lagerholm VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-11-05 16:14

Författaren Berit Robin Lagerholm gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Miss Mod
Underbart vackert.
2009-11-08

  Ingmar Hård VIP
du kan du! orden dansar!
2009-11-06

  ULJO
Lika vackert som en silverstjärna, applåder till dig
2009-11-06

  Monika A Mirsch VIP
"samlar
och
välkomnar"
det gör stjärnestråken i din böljande dikt med doft av hav och drömmar om sällhet - underbar!
2009-11-06

  Eva Langrath VIP
Tack för dessa vackra magiska ord som sprider silverstjärnor över min bild av denna förunderliga skånska soluppgång.

" människa ser
och bländas
förundras
inom ögonlock
verklighet
och dröm
smälter samman
av sprakande
små stjärnor
som öppnar
famn
och sinne
mot sagovärld"
2009-11-05

  Elaine.S VIP
Bilden förmedlar djup och liv och dina ord glänser till den, oändligt vackert.
2009-11-05

  Fredrik P. VIP
en vackert poetisk
text som fördjupar och
utvecklar bildens budskap

/silvrig glitterlek
på havets spegel/

tack
2009-11-05

    Bodil Sandberg
Men gud jag blir alldeles andäktig av detta!!!
så stämningsfullt och mjukt och sagolikt vackert!!

och bilden är helt ljuvlig!!!applåder så mäktigt!!
2009-11-05

    ej medlem längre
"vågor låter
silvret flyta
i mjuka
böljande
rörelse"

En upplevelse som jag älskar när jag är på båten och betraktar utsikten från däck vid skymningen.
Otroligt vackert beskriver du denna fröjd för ögat!
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Berit Robin Lagerholm
Berit Robin Lagerholm VIP