Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland blir man det, trött på allt


JAG ÄR SÅ TRÖTT

skrivarlusten har försvunnit
det känns som den tagits ifrån
mig, något som stulits, det som
är så viktigt i mitt liv

jag har så många tankar, så många
block, så många lappar, med det jag
vill skriva, men det blir inget

lyssnar på Peter Le Marc, kladdar i
mitt ritblock, det blir mest bänkar
ett och annat träd

ser ut genom fönstret, ser snön
som faller, det blir inget av den
snön, bara slask och modd, vädret
gör det inte bättre, nu när jag
mår som jag gör

jag vill ju bara skriva mina ord
vackra fina ord, nu när mörkret
har lagt sig, ser jag hur lamporna
slocknar en efter en i husen runt
om

jag är så trött, trött på mig själv
trött på allt som händer, trött på
allt och alla som vill bestämma
vad jag ska göra

just nu, om jag kunde, skulle jag
resa långt bort, få perspektiv på
allt, glömma allt som oroar, men
jag har inte dom förutsättningarna

men jag kan drömma mig bort, nu
när kvällen går över i natt, jag
släcker mitt ljus, som brunnit hela
kvällen

jag drömmer om en morgondag
som jag hoppas ger mig glädjen
och skrivarlusten tillbaka, att solen
skiner, himmlen är blå, att min värk
är borta, om så bara för en dag



anits 5 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-06 00:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på lycksele här.
Applåd!
2009-11-10

  poetryGirl
det blir så ibland..
2009-11-06

  Larz Gustafsson VIP
Min skrivarlust försvann också - men kom tillbaka.
Det är jag säker på att även din gör.
Men visst känns det jobbigt så länge det varar!
2009-11-06

  ULJO
Skrivarlusten må kanske ha fursvunnit, den gör det ibland. Dock har du skrivit fint och stämningsfullt om vardagen. Applåd för det.
2009-11-06

  Fånga dagen
Bra beskrivet
jag är ochså jämt trött och har ont
kram Anna-Karin
2009-11-06

  lycksele
Ja, inte var det 'vackra fina ord'.
Men kanske just därför att du skrev dina sanna tankar, från hjärtat istället, så blev det mycket bra
En läsupplevelse med medkänsla, igenkännande och äkta mänsklighet.
Vi behöver sådant också likaväl som alla vackra idylliska ord.
2009-11-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP