Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland kan det kännas tungt, när ännu en morgon är grå och trist


MORGONTANKAR

När det är grått och kallt, solen har i flera
dagar inte visat sig, ingen strimma av en
blå himmel

Allt så grått och trist, tänk vad skönt att
kunna krypa ner i sängen igen, dra det
varma goa duntäcket om sig, öppna den
bok som jag bara har några sidor kvar att
läsa

Så kändes det denna gråmulna söndags
morgon i november månad, men jag gjorde
inte så, utan tände ett ljus, satt en stund
funderade vad den nya dagen hade att ge
mig

Jag brygde mig kaffe, kände hur aromen spred
sig i lägenheten, det doftade underbart, när
jag såg ut genom altandörren, stod en bil på
gångvägen

Undrade vad den gjorde där, hade hänt något
eller var det bara någon som var lat, såg att
det fanns många lediga platser, där det inte
är parkeringsförbud

Jag såg på blommorna, några såg ut att behöva
lite vatten, tog bort lite torra blad, så var kaffet
färdigt, jag hällde upp en kopp till mig, tog den
med mig, satte mig vid köksbordet, såg in i det
brinnande ljuset, kände värmen från det

Såg en kvinna skynda förbi utanför fönstret, det
regnade, hon hade varken paraply eller några
regnkläder, därför skyndade hon nog på sina steg

Kaffet urdrucket, ljuset nästan brunnit ner, dags
för mig att börja den nya dagen, en ny spännande
dag, som jag ännu inte vet något om, en ny dag nya
utmaningar, så det var dags att låta den börja



anits 8 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-08 23:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fin alldaglig skidring.
2009-11-10

  poetryGirl
november kan vara svår
2009-11-09

  Larz Gustafsson VIP
Låter ändå som en mysig dag.
2009-11-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP