Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här kan det kännas ibland


MÖRKER OCH LJUS

Det händer att dagen känns mörk och
tung, då blir natten många gånger dubbelt
så lång, mardrömmarna kan bli många

Jag tror ibland, att det finns någon mening
när det är mörkt, tungt och svårt, för ljuset
finns där till slut, när man minst kan ana det

När ljuset kommer åter, ser man allt med
andra ögon, kanske inte alltid, men glädjen
att åter ha kommit igenom en svår period
gör att man stärks till både kropp och själ

Att möta sig själv i både sorg och glädje,
när man ridit ut stormen, glädjen och ljuset
finns igen

Så varför inte unna sig mycket glädje, och
stolthet för att man än en gång orkat ta sig
igenom det tunga och svåra, och att man får
vara sig själv, vara den som man verkligen är




anits 11 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-11 23:43



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en vacker text om mörker och ljus; de olika årstiderna i människans liv
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP