Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag vet vad jag vill, ingen ska få mig otrygg och ledsen igen


JAG GICK EFTER STIGEN - TANKARNA KOM

Jag tänkte på er, när gick där på stigen idag,
tänkte, varför säger ni inte hej? när jag kommer
andra hejar ni så glatt och frimodigt på

Tankar kom när gick längs stigen, som pudrats
av lite snö, det kändes genast lite ljusare, men
jag kunde inte släppa tankarna på er, ni ville ha
hjälp

Två gånger har jag kommit, ingen gång svarade
ni på mitt hej när jag kom, hörde hur någon sa något
bakom ryggen på mig, om vad jag hade där att göra

Det är inte lätt att vara alla till lags, jag gör så gott
jag kan, men jag känner, har länge känt, jag passar
inte in, klär inte upp mig, som för att gå på fest, när
det kransar till advent, som ska bindas

Jag gick där längs stigen, naturen fick mig att le,
tog fram kameran, vyn som mötte mig, när jag stod
vid strandkanten, såg ut över sjön, kände, det här
är jag, det är så här mitt liv ska vara

Länge, länge stod jag såg ut över sjön, såg hur
vattnet strömmade under bron, det var så mäktigt
så berörande vackert, hörde en hund skälla på andra
sidan sjön, ett glatt och välkomnande skall

Alla dom stora stenarna fick mig, att tänka på tider
som varit, hur dom kommit dit, kameran kom fram,
många bilder blev det, men så kom tankarna igen

När jag sa hejdå tog min jacka och gick, var det
ingen som svarade mig, hörde bara något om, hon
är ju yngre än oss, borde väl stanna en stund till

Det var då jag stampade, klampade, nedför trappan
och lovade mig själv, det var sista gången ni får hjälp
av mig



anits 12 november 2009





Fri vers av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-12 00:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Rätt, Stina!
Även i Bibeln står det att det finns människor man gör klokast i att undvika.
Din dikt gör ont men har en triumfatorisk slutkläm.
Power to ya!
Gud förstår. Alltid.
2009-11-12

  Eva Helene VIP
Bra! Låt ingen få stampa på DIG!
2009-11-12

  lycksele
Hej.
Ett underskattat ord.
Finns inget värre än när jag möter nån som är min vän och denne inte hälsar.
Hej.
Det är vackert.
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP