Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
varje dag spelas om 091111


Det är höst nu, snart vinter

Efter tysta resor på tåg, med poesi i handen och parfymtanter på flykt,
går jag genom dagen. Snabbt snabbt, allt ska gå snabbt.
Året får ta slut nu, snön kan komma, raketer kan färga himlen,
bara det tar slut. Jag vill kyssa in det nya året, 2010 kommer bli bra.
Det vet jag redan.

Räknar dagarna,
hälften av hundra.

Jag skyndar mig till stationen igen, kommer alltid precis.
Tyst resa hem, mer poesi och parfym.
Karlshamn nästa.
Jag klär på mig vinterjackan. Ser dig.
Bland femtio, nej, trettio kanske. Kanske mer.
Kanske mer än trettio och jag ser bara dig.

Cigarett röken smeker dina läppar i novemberkylan,
du ler, ser mig, tar min hand och vi går hemåt.
Genom skogen, längs asfaltsbroar och lövhögar.




Fri vers (Prosapoesi) av Beatrice Sandgren
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-12 07:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Beatrice Sandgren
Beatrice Sandgren