Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
våren 2007, När man visste vad man hade, men inte riktigt såg. I hopp om att gräset skulle vara grönare på andra sidan.


Det är lätt att räkna stjärnor och båtar om natten tillåter.

Om vi dansar
tills neonljusen
slocknar
och solen
vilar på horisonten
kanske
vi glömmer samvetet
en kväll som denna.

Kanske vi dämpar
det som kallas
kärlek.

Kanske vi glömmer
det som egentligen
betyder.

Kanske vi låter
sinnena dansa
mellan
förbjudna lakan

och kanske
vi låter oss
somna
i fel säng.

En kväll som denna
när det går att räkna
stjärnorna på himlen
och båtarna
i hamnen.




Fri vers av Beatrice Sandgren
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-12 14:18



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Så berörande text om längtan efter något nytt - när det gamla inte ger det man behöver. Om gräset sedan är grönare "på andra sidan staketet" kan man aldrig veta, det som lockar och drar kanske på sikt visar sig vara något helt annat än det man hoppades och trodde. Applåder för en text som KÄNNS.
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Beatrice Sandgren
Beatrice Sandgren