Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu en dag böjjar nalkas kväll, tankar kommer när det börjar skymma


TANKAR I SKYMMNINGEN

Ser ut genom fönstret, ser hur skymmningen faller
står här innanför mitt fönster, med en kopp kaffe
i handen

En och annan bil åker förbi, några barn kommer
gående och skuttande, nu åker dom inte cykel
längre, men dom skrattar och är glada, som dom
alltid är när dom går förbi på vägen, när skolan
är slut för dagen

Jag har ännu inte tänt några lampor, det är så
vilsamt och skönt, att stå här i skymningsljuset,
se ut på allt som händer, utanför mina väggar

Ser taket på bussen, den är på väg till stan, ser
hur lamporna börjar släckas i firman, som finns
på andra sidan vägen, en efter en försvinner bilarna
på parkeringen där, undrar vad dom gör där, kanske
ska jag knacka på och fråga

Det är ännu mörkt i många fönster, många har
nog inte slutat sitt jobb ännu, andra kanske har
annat för sig, ser hur det lyser i affärerna, i både
tempo och konsum

Nu när alla löv är borta, ser jag pizzirian, den är
närmare än jag trodde, en man går förbi på vägen,
går, gör han nog inte, snarare springer, verkar vara
bråttom

Nu börjar det mörkna alltmer, så jag tänder lampan
i fönstret, hämtar en kopp kaffe till, snart är det dags
att börja laga mat, tror det får bli fisk och potatismos
idag, jag älskar fisk, kan nog äta det varje dag

Såg det fanns strömming i affären, färsk stod, men
det tror jag inte, den såg så lös och konstig ut, den
fick vara kvar

Nu är det dags att tända upp lite mera, det är mörkt
ute nu, jag väljer en ny skiva att lyssna till, nu när
det är dags att börja laga mat



anits 12 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-12 15:59



Bookmark and Share


  aol
skön läsning jag fick sparken i dag från mitt jobb, men så är livet
ha det bra vännen
2009-11-13

  Ronny Berk
en berättande text som väl förmedlar bilder från såväl ute- som innemiljön ; en väl anpassad bild och skickligt att så väl sätta ord på tankar !
2009-11-12

  poetryGirl
hösten kan vara fin
2009-11-12

    Ken Cassel
Fisk
Nja
Jag föredrar ´nog en fet oxfile
:))

kramar

Ken
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP