Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

darling rob


1.

södersjukhuset, akuten 01.45
snittet klyver köttet
smärtan som påfåglar
breder ut sina färggranna vingar

en kompress suger åt sig blod
allt här
talar om överlevnad
men pekar mot döden:

den äldre kvinnans klagan
de trötta sjuksköterskorna
de ständigt frånvarande
doktorerna


2.

jag kastar pappersplan
valborgsmässoafton knastrar i sverigevår
men vingarna är vita
tyngda av snö

jag ser planet ta eld
hör oss skrika


3.

snuva i hjärnan, det måste
vara förkylning i tankarna det måste vara
michael jackson versus iran
kulturimperialismens kris
det måste vara läkemedel, vara
kemikalier, det måste

finnas en punkt mellan stockholm och barcelona

där jag kan kapa bandet
eller kapa planet
in jallah


3.

kanylfingrar över öm hud
ditt språk är blommor,
äntligen


4.

-hur minns du mig?
jag känner mig tvungen att fråga


hon drar på sig trosorna, tittar på mig

-som större, svarar hon



5.

södersjukhuset akuten 02.32

hon ligger bredvid mig
på en brits de lämnat åt oss

hon kysser mig på pannan när mina tankar
läcker från mina ögon

hon somnar snart
lämnar mig ensam med en sönderskuren kropp
och jag lyssnar

till hasande steg från de sterila korridorerna,
jag vet inte
om de kommer åt mitt håll
eller lämnar mig









Fri vers av Robert W
Läst 849 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-01-02 17:59



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
Tight och otäckt på ett mycket välformulerat och starkt sätt.
2010-01-03

  Jazz-75
Jag blir kusligt berörd av din beskrivning av sjukhusvärlden. Text som hoppar ut och biter sig fast i halsen.
2010-01-03

  Anna Frölander
Motståndslöst och självklart vill jag plocka ut del tre! När jag tittar efter ser jag att det finns två treor men jag syftar på den första trean. Det är överraskande och tight, ett underbart tempo i den. I övrigt gillar jag upplägget i dessa korta delar. Det hinner liksom inte slätas ut, det sitter kvar.
2010-01-03

  Fonssagrives
Mörkt, frustrerat och så mitt i något som får en att dra på smilbanden... bara för att kort därefter inse dubbelmeningen. Och klumpen i magen hårdnar ytterligare.
Mycket berörande.
Mycket oroväckande.
Mycket bra.
2010-01-03

  Ms Lovecraft
Shite. This is gut. Bättre än min kommentar, really.
2010-01-02

  kollrigheter
Jag ser bilder utspelas från Stay när jag läser den här. Ingen märkbar koppling kanske, men den här texten tilltalar mig ändå. En hel del fina formuleringar här, även om den inte sticker ut speciellt bland dina andra texter. Tack, Robert.
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W