Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar i gryningen


FREDAG MORGON 13 NOVEMBER

Jag vaknar tidigt, hade svårt att somna
när jag äntligen somnade, var sömnen
orolig

Klockan är bara fyra, ser efter om tidningen
kommit, nej, det är kanske för tidigt, hör hur
porten öppnas, det dunkar till i brevinkastet

Jag hämtar tidningen, ser i ögonvrån ut genom
fönstret, det är mörkt, ser hur det lyser upp, när
tidningsbudet kör förbi, tänker, så har jag också
gjort en gång, men då fick jag ha min egen bil

Läser rubrikerna på tidningens första sida, känner
jag är för trött för att läsa, dricker ett glas vatten,
går och lägger mig igen, drar täcket om mig, hör
radion gå i gång

Snart har jag somnat om, vaknar av att jag tycker
att någon är i rummet, men så är det inte, jag har
nog drömt, minns inte vad det var

Går upp ser på termometern att det är kall grader
ute, inne är det varmt och skönt, gör i ordning kaffe
ser den första bilen komma till firman på andra sidan
vägen

Släcker lyset över spisen, tycker om att börja dagen
lugnt och stilla, sitta se ut genom fönstret, låta mina
tankar koma och gå

Ser hur någon som hänger ut mattor på en balkong
längre bort, det är fredag, någon tänker städa idag
så det är fint till helgen, jag har också tänkt städa,
men det är bara tankar ännu

Kaffet är slut i min kopp, ställer den på bänken, går
in i badrummet, dags att duscha, så jag vaknar och
kan gnugga sömnen ur ögonen

Jag är inte skrockfull, fredag den trettonde, har aldrig
varit något problem, en fredag som vilken fredag som
helst, men idag undrade jag, varje morgon drar jag på
mig min armstrumpa med hjälp av en speciell prassel
påse och gummihandskar, jag kämpade och försökte,
det var tungt, drygt och mycket jobbigt

Så höll jag på flera gånger, var på väg att ge upp, när
det äntligen lyckades och den satt bra, genom svettig
blev jag, hade behövt duscha igen, gick istället satte
mig och läste tidningen

Såg ut genom fönstret, såg mattorna som hängde
på balkongen längre bort, tänkte på min städning
jag tänkt göra idag

Den lusten försvann, när jag såg hur mattorna skakades,
det såg jobbigt och tungt ut, så jag bestämde mig för, att
dammsuga i hallen och där jag dragit in grus och löv, så
blev det, det räcker så bra, tänker inte ta ut mig av att
städa, när det inte behövs



anits 13 november 2009









Fri vers av anits VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-13 23:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag städade i går. Skönt att ha det gjort.

Vidskepelse är från djävulen.
Jag blir enormt irriterad när folk vägrar lägga nycklar på bordet etc.
Sedan hånar samma människor mig för att jag tror på Jesus!
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP