Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vaknar till en mörk grå och trist november lördag


NOVEMBER LÖRDAG - SNÖSLASK

Ser genast när jag vaknar, utan att dra upp persiennen,
ser därifrån där jag ligger i sängen, ser snön , som
virvlar därute

Vill vända på mig, somna om, det är lördag, jag har
ingen anledning att jäkta, en lördag som många andra
lördagar, men den här lördagen, hade jag planerat

Men när jag går upp, ser ut genom mitt köksfönster,
vet jag och känner, mina planer får vänta till en annan
dag, hade tänkt gå ut i skogen, plocka lingonris, för
att binda min egen krans, att sätta på altandörren

Ute ser det halt ut, bilarna kör ändå fort, hemtjänsten
bråttom som vanligt, en gång kommer det att smälla,
när någon backar ut från parkeringen, och en bil kommer
fort runt hörnet

Snön som kommit gör att det ser lite ljusare ut, inom
mig känner jag, den försvinner snart, termometern
visar nollgradigt, då är det snart plusgrader, och det
blir slask av allt

Dags att göra i ordning kaffe, läsa tidningen, se om
det står något positivt idag, ser ut genom fönstret
det har ljusnat, en man kommer gående, han halkar
till, det är halt ute på vägen, det ser jag när jag tittar
ordentligt

Det är alldeles blankt på vägen, kanske behövs lite
sand, men det är nog ingen som är ute och sandar
en tidig lördag morgon

Kaffet är färdigt, häller upp en kopp, sätter mig vid
köksbordet, bläddrar i tidningen, slår på radion, som
står bredvid mig, tänker lyssna på ring så spelar vi,
roligt att höra frågorna, och om det är något jag kan

Kaffet slut i koppen, i tidningen stod inte mycket att
läsa, Leksand var i Malmö och fick stryk, förr följde
jag med mera vad som hände, nu bryr jag mig inte

Häller upp lite mera kaffe i min kopp, ser ut genom
altanfönstret, nu är det flera, som börjat använda
motorvärmaren, ser mig om, blommorna behöver
vatten, dags för mig att börja min lördag, ta var på
vad den har att bjuda



anits 14 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-14 19:13



Bookmark and Share


  aol
får nog byta till vinterdäck nu.
gillar din lugna sakliga iaktagande blick
för skeendena runtomkring dig.
2009-11-14

  Maria T
Jag hade änglavakt i går.
Höll på att krocka med bilen.
Inte en repa. Tack, tack.
2009-11-14

  Larz Gustafsson VIP
Cool bild!
2009-11-14

  Larz Gustafsson VIP
Här regnade det då jag tittade ut i morse. Usch.
Vågade mig ändå ut två svängar.
Men eftermiddagssvängen blev extra kort.
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP