Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mycket som rör sig inom mig just nu


JAG VET INTE VAD

Jag sitter här ensam, känner mig ensam
men är jag så ensam, som jag känner mig
just nu?

Det finns någon som vakar över mig, ser
mig, känner mitt vankelmod, min melankoli,
som just i denna stund, känns så fruktansvärt
tungt och svårt

Den mörka i dagen som varit, regnet som kom
lockade mig inte att gå ut, till sophuset med
sopor har jag varit, skönt det är en liten bit
att gå, känna luften, andas in den, känna luft
under mina vingar

Halt var det, så broddarna gick jag in och satte
på mig, ville inte riskera att halka omkull, bara
på den lilla bit jag gick, var jag genomblöt, när
jag kom in, regnet började ösa ner, precis när
jag var ute

I varje ögonblick i varje stund, vakar Du över
mig, i kväll hjälper det mig inte, känner mig
så trött, undrar vart ljuset tog vägen, som
fanns där alldeles nyss

Någon har släckt det inom mig, just nu, varför,
jag vet inte vad som hänt, glädjen försvann,
precis som någon öppnat en dörr, och sagt,
försvinn

Jag vet, jag är aldrig ensam, Han står vid min
sida, tar tag i mig, när det håller på att gå alldeles
galet

Natten är här, jag bör gå till sängs, i morgon är
en ny dag, ska tidigt upp, behöver sova ordentligt
en natt, det var länge sedan sist

Vill känna harmoni, lugn och stillhet, varva ner,
finna ro i mitt hjärta, känna att här är jag hemma,
har stannar jag kvar.

God natt och sov gott!


anits 15 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-15 00:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
För mig har det hunnit bli måndag.
En psalmstrof från Sv. Psalmboken kom för mig:
"Han tårar fälla skall som vi, Förstå vår nöd och stå oss bi..."
Hoppas det hunnit ljusna för Dig.
Kramar!
2009-11-16

  Larz Gustafsson VIP
Själv har jag blivit trakasserad av ointelligenta tölpar.
2009-11-15

  Eva Helene VIP
Ett citat till dig:
Hur djupt vi än faller, kan vi aldrig falla ur Guds famn.
(William Penn)
2009-11-15

    Ken Cassel
Så vedmodigt
Kan känna igen mig
Och God morgon för den delen min älskade vän
God morgon Stina
Det är söndag morgon

Kramar

Ken
2009-11-15

  Catharina Edin VIP
God natt anits - ibland tvärsjunker man ner i det djupaste och man är oförklarligt sorgsen och det känns som man inte ens orkar leva - och sen går det över igen, och man fortsätter och fortsätter. Oförklarligt är det - kanske hjärnan snuddar vid något outhärdligt en kort sekund och vi faller med den ---?
2009-11-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP