Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns sådant man aldrig glömmer


LILLA DU

det är längesedan nu,
men just en grå november
som den här

så kommer mina minnen
tillbaka till mig, det är så
många årtionden sedan

jag fick aldrig se dig, du
var bara en liten hand, om
ens det

minns alla som sa, det var
bäst det som hände, jag var
för ung, din bror bara ett år

men en grå november som
den här, kommer minnena
kommer tankarna, varför

var det dom tunga lyften,
att bära vatten och ved, det
var kanske inte så lämpligt

eller var det sparkar och slag
och all psykisk stress och press
nu har åren gått, minnen sägs
blekna

men den här händelsen, finns
kvar inom mig, du var en del
av mig, du var ett liv som aldrig
blev



anits 24 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-11-24 23:46



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
H'är finns de alla de små som vände i porten.

Britt Hallqvist skildrar det så underbart!

Vid himmelens grind

där blåser en vind

från närmaste stjärna

så sval mot din kind.

Vid himmelens port

står tofflor i rad

när barfota änglar

går molnpromenad.

I himmelens sal

är väggarna blå.

Där leker Vår Herre

tittut med de små.
2009-11-26

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt sorgligt och tragiskt, min vän.
Jag beklagar detta.
2009-11-26

  Katinka VIP
Så vacker och sorglig dikt. Men ännu mer kärleksfullt och ömt beskrivet. Berörande, och det är sanningen du beskriver. Man glömmer aldrig.
2009-11-25

  *Camilla*
Minnen kommer aldrig blekna om vi vårdar dem.
Även om andra säger att man ska
tänka på annat så finns det fastlimmat över alla dina sinnen
även det som gör ont

underbar text.
-Camilla
2009-11-25

  Anjeska
Kramar om dig och din saknad
2009-11-25

  Yrre VIP
Sådana minnen bär man med sig för livet, man glömmer aldrig.
2009-11-25

  kärleks ängel
vacker minne!
2009-11-25

  Monika A Mirsch VIP
underbart nära minnesskrift av en som nådde fram
2009-11-25

  Line W
Omöjligt att inte bli berörd! Kram till dig
2009-11-25

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2009-11-25

  LassO
Fantastiskt fint skrivet, vi kan alla känna igen oss, alla som "varit bara fosterföräldrar" åt någon, det lindras med tiden men försvinner aldrig... bara mattas. Och man kommer alltid att undra "hur" och "vad" och "om" men kanske framförallt "varför"... (så länger man minns, så länge finns... dom )"Sparkar och slag" det är mord, inget annat, än mord...
2009-11-25

  poetryGirl
Berörande...
2009-11-25

  Eva Helene VIP
Vi är nog många som känner igen oss i den här texten, så fint beskrivet om en stor sorg.
2009-11-25

    ej medlem längre
Vackert skrivet om en tung sorg...
2009-11-25

    sajo
Vet så väl hur du känner, dessa minnen av det du beskriver finns alltid med en.
2009-11-25

  Elaine.S VIP
Vilket sorgligt minne vännen. Om ett tungt liv och en svår saknad.
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP