Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar den här gråvädersdagen


EN MÖRK GRÅ OCH TRIST TISDAG I NOVEMBER

Det är mörkt och grått, hör regnet
hur det slår mot fönstret

Det bildas stora pölar på vägen och
parkeringen, mycket vatten bildas,
det rinner i diket, det ser ut som en
liten bäck där den rinner förbi i diket
utanför mitt fönster

Den mörka dagen gör, att jag får ha
många lampor tända, så det blir lite
ljus här inne, hos mig

Tröttheten blir stor sådana här mörka
grå och trista dagar, skulle gärna vilja
lägga mig ovanpå sänge, dra en filt över
mig, läsa en bok, sova

Men jag vet, att gör jag det, just nu, blir
min nattsömn lidande, sover dåligt ändå
satt en stund med stickningen, avkopplande
och skönt, samtidigt roligt, se något växa
fram ur mina händer

Lyssnar till Peter LeMarc, hans texter rör
vid mitt innersta, dom säger något, det är
sådant jag tycker om

Har en blomma, som bör få en ny kruka,
den är stor och hög, har köpt en ny och
större kruka, men har jag inte satt blomman
i den, istället har jag satt hela blomman
med den gamla krukan, i den nya

Ingen bra ide, men den har inte vält sedan
jag gjorde så, ska nog fixa till det idag, ser
inte ut att bli något bra väder att försöka
komma ut i skogen

Måste nästan ha gummistövlar, om jag har
tankar på att gå till skogen, plocka lingonris
binda en krans att sätta på altandörren, men
mina stövlar lämpar sig inte att ta på

Har inte använt dom på länge, fulla i torrsprickor,
dom läcker som ett såll, så jag får stanna
inne, sätta om min palm, och hoppas att
vädret imorgon är bättre, och lockar ut mig
på en skogspromenad



anits 17 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-17 14:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
LeMarc är kung, liksom Gessle och Lundell.
2009-11-18

    sajo
Ja det är verkligen ett "donk" väder sticka om man kan det, eller krypa upp i fåtöljen och läsa en god bok eller lyssna på musik som sagt vad.

Gillar din text. Fönsterlampan är tänd hos mig och ikväll ska jag tända värmeljus och tänka på dig saknar våra pratstunder.
2009-11-17

  Eva Helene VIP
Ja, just så där kan det kännas en grå novemberdag
2009-11-17

  poetryGirl
ja det är helmörkt nu...
2009-11-17

    Maria Malm
En skogspromenad kan vara skön, även i gråväder, om det inte regnar allt för mycket. Vardagsnära text, där det lilla blir stort.
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP