Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag fick veta, vad jag själv anat


DET SOM JAG ANAT

Det som jag anat, har haft på känn, varför
jag aldrig känt gemenskap, med dom som
jag är uppväxt med , föräldrar och syskon,
som kanske inte är mina syskon, halvsyskon,
kanske, jag vet inte

Jag blev inte förvånad, först blev jag alldeles
kall, sen kom svetten, men så kom lugnet, kan
kanske få förstå, att det är så, jag har svart på
vitt nu, och det får mig att bli nyfiken

Var det därför jag blivit behandlad annorlunda
fick inte följa med många gånger, men jag var
inte ledsen, glad för då fick jag vara hos mina
morföräldrar, som tog så väl hand om mig

Var det därför jag fick så mycket stryk, det jag
gjorde dög aldrig, alla övergrepp, alla ord att
jag skulle hålla tyst, annars, annars vad då, jo
det skulle bli värre

Allt jag burit inom mig tankar, aningar, att jag
inte var välkommen, det fick jag höra av min så
kallade pappa många gånger

Om det är som jag undrat och anat, kanske är
sanning, det ska jag ta reda på, men just nu gör
det ont, jag kan andas och jag lever, nu gäller
det att få ork och kraft, att kunna gå vidare och
forska efter mina rötter



anits 17 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-17 23:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gräva djupt kan göra ont, men det är bara sanningen som frigör.
2009-11-18

  Eva Helene VIP
Gör ont att läsa, men skönt att dina morföräldrar funnits där och gjort din barndom mera uthärdlig. Lycka till med forskningen och hoppas du får bekräftat det du anat. Men försök också att komma en bit tillbaka på dina morföräldrars sida, där kan du få känna dina starka rötter. Släktforskar själv, och det har bara varit positivt - och överraskande.
2009-11-18

    ej medlem längre
Starkt skrivet!
Släktforskning är roligt, hoppas du hittar kraften att söka.... Jag håller på och det har blivit många oväntade möten och hittat släkt man inte visste man hade. Många av dem jag funnit har blivit mina bästa vänner...
2009-11-18

    sajo
Hoppas många läser din text kanske någon blir hjälpt när de ser att du vågar skriva ord om det hemska som hänt och att du kunnat gå vidare i livet...om än att dessa händelser förföljs man av som jag förstår.

Men skrivandet och orden är ju så bra. Fortsätt skriva.
2009-11-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP