Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Äkta genorisitet är att göra något vänligt mot en person som aldrig kommer att upptäcka det.”


Vad har hänt?

Vad har hänt med vår värld,
vad har hänt med vår tid?
Alla bara roffar åt sig
ingen tänker på någon annan.
Utan hänsyn går man bärsärk
mot alla värderingar.
Demokrati är bara bra
om det gäller den enskilde
och att jag ska komma fram!
Empati och sympati
är bara bra när jag får visa
att jag skänker pengar
vid påkostade galor i TV.

Vad har hänt med min värld
vad har hänt med min tid?
Är rädd för att mina och våra barn
ska behöva leva upp i denna värld
i denna tid.
Se mot framtiden
betyder att se fram
mot än mer mörka tider.
Har det goda segrat
är världen på väg mot slutet.
Eller att onda makter
har tagit över.
Jag gråter, inte för mig själv,
utan för de som ska ta över.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-18 09:54



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket, mycket tänkvärt och berörande,
och hur ser det ut, när inte vi längre finns
med, hur går det för barn och barnbarn,
det finns mycket att undra över och tänka

2009-11-18

  Stefan Höglund
Du har satt fingret på en mycket brännande fråga som jag tror många ställer sig just nu. Genom ditt skrivande påverkar man ju tänkandet hos fler det är vad jag tycker en av poesins uppgifter.
2009-11-18

  Junitvillingen
Mycket tänkvärt detta. Din text behövs, den får oss alla att reflektera över vad som egentligen är viktigt i livet. Jag undrar ofta vart allt egentligen är på väg - hur världen ser ut när våra barn & barnbarn blivit äldre...om den ens finns kvar då...
2009-11-18
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP