Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ny dag, med om hopp om lite sol och blå himmel


EN TIDIG ONSDAGS MORGON I NOVEMBER

Sovit och vaknat och somnat om
så har min natt varit

Såg på klockan, när radion gick
i gång, tänkte bara fem minuter
till, dom minuterna blev en hel halv
timme

När jag så satte mig upp i sängen,
såg genom persiennens små springor
en himmel som var blå

Då kändes det som om jag fick nya
krafter, lite gladare kände jag mig
mina tankar kom igång

En kopp kaffe, sen går jag ut, jag
drack mitt kaffe, gjorde mig i ordning
för en promenad, när regnet äntligen
tagit ledigt

Klädde på mig, hittade inte dörr nyckeln
mindes att jag varit ut på altanen, den
kanske låg där, det gjorde den

Kände på dörren, den var olåst, typiskt
mig när jag blir stressad, men ingen hade
ändå kunnat komma in, säkerhetskedjan
den hade jag satt på plats

Så står jag där äntligen, utanför porten,
glad att kunna komma ut på en promenad
få nytt syre, kunna andas, inte känna mig
instängd

Det är då det händer, himmlen som nyss var
blå, solens strålar som värmde, då öppnar sig
himmelens portar, och regnet de bara öser ner

Så jag vänder, går in igen och hoppas, att det
snart regnat över, och jag kan gå ut igen, längtar
efter att kunna gå ut, ha kameran med, ta bilder
känna lugnet och stillheten, som naturen ger




Fri vers av anits VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-18 13:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Du är helt otrolig på att beskriva Din vardag.
Applåd!
2009-11-19

  aol
alla tiders så fint du beskriver din morgon,
2009-11-18

  Larz Gustafsson VIP
Här både regnade det och var soligt ett tag. Samtidigt.
2009-11-18

  Eva Helene VIP
Aprilväder? Vår i november??
2009-11-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP