Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har hittat hem


HEMMA

Hemma, ett underbart ord

Hemma, här har jag allt jag
behöver

Hemma, tänk att få säga det
ordet, känna glädje och tacksamhet
över att ha ett hem

Hemma, här har jag fått det bra,
här trivs jag, här är lugnt och tyst

Hemma, här fladdrar det inte i
några gardiner, varken när jag
kommer hem, eller går ut

Hemma, här finns mina blommor
och dom är många, dom gör att
det för mig känns hemtrevligt

Hemma, här är mitt hem, här öppnar
jag min dörr för den som vill mig
väl, och inte säger okvädnings ord

Hemma, här mår jag bra, här stannar
jag kvar, flyttar inte frivilligt härifrån

Hemma, här, just här har jag hittat
hem



anits 18 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-19 00:09



Bookmark and Share


  Maria T
En underbar dikt om hemma
när det är som allra bäst.
Underbar bild
2009-11-21

  Bibbi VIP
"Hem hem mitt kära hem.
Ej finns en plats på jorden så skön som Du mitt hem!"
Applåd!
2009-11-19

  Eva Helene VIP
Poesi som andas frid.
2009-11-19

  ULJO
Hemmet är det som man slår vakt om, det är där man trivs och har sin trygghet. Vacker beskrivning av vad hemmet betyder för dig.
2009-11-19

    sajo
Hemma är ett härligt ord och när det känns som man hittat rätt.

Då är det verkligen hemma. Det känns som jag har hittat hem då jag ser blånande berg och kyrktornet.

PS Äntligen är då värmen bra och likaså vattnet.
2009-11-19

  Larz Gustafsson VIP
Tänkte själv på detta.
"Hemma är alltid hemma
även om jag inte får bestämma", spånade jag på...
2009-11-19

  Fånga dagen
fint så jag gillar med blommor:))
ett hem det har inte alla tyvärr

kram Anna-Karin
2009-11-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP