Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dröm, en underbar dröm


JAG HAR EN DRÖM

Jag har tänt mina värmeljus
det doftar kanel, det doftar
helt underbart

Ett vackert ljus blir det i rummet
av lågan, som jag ser in i och
drömmer mig bort

Jag har så många drömmar, men
jag vet att det är bara drömmar
en av de drömmar, som jag önskar
kunde bli sann

Det är drömmen, att få åka

till Frankrike

till Taize

Var där för över tjugo år sedan
tillsammans med många ungdomar
det är en helt underbar plats, där
all världens kristna möts

Jag åker dit i mina drömmar, min
önskan att få åka dit, som den jag
är, inte som ledare, som då

Tänk att få komma dit ännu en gång
uppleva atmosfären, möta människor
från andra länder, andra kulturer, med
en tro som bär

Uppleva alla fina Gudstjänster, alla
sånger, jag sitter och dagdrömmer
ser in mina värmeljus, som doftar så
gott av kanel



anits 19 november 2009









Fri vers av anits VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-19 23:29



Bookmark and Share


  Maria T
Jag drömde om att få åka till
Sommarsol på Teneriffa för
handikappade nu under jul
och nyår men jag fick avslag
på min ansökan
2009-11-21

  Eva Helene VIP
Jag hoppas att din dröm kommer att infrias och att du får åka till Taizé än en gång!
2009-11-20

  Larz Gustafsson VIP
Tror inte på Taizé eftersom det är ekumeniskt.
Möjligen kan Gud möta enskilda själar för att Han är Gud och inte på grund av något annat.
Men är den romerska katolicismen inblandad någonstans drar jag mig snabbt undan av ren självbevarelsedrift.
Vatikanen har alltid knölpåken beredd bakom ryggen även om man ler förbindligt.
Man har alltid från romerskt-katolskt håll förföljt den levande väckelsekristendomen.
2009-11-20

    sajo
Såg du på den långa resan som gick här i höstas på TV. Det var verligen så olika kulturer men den var helt underbar att se. Totalt stressbefriande.

Du beskriver din dröm så känner man doften ända in i sitt rum.

Applåder i massor.
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP