Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja, det ringer, jag svarar inte


DET RINGER OCH RINGER

Det ringer, det ringer i min telefon
varje gång kollar jag, vems nummer
det kan vara

Nästan alltid samma nummer, eller
nummer som liknar varandra, i början
svarade jag, men när jag förstod att
det var försäljare

Så slutade jag svara, när jag inte
svarade på min fasta telefon, blev
det i mobilen det började ringa

En dag skrev jag upp alla gånger det
ringde, femton stycken, inte dåligt

Så jag har börjat svara, inte med mitt
namn, ibland har det blivit hallå, han
eller hon som ringer, frågar efter mig,
då har det hänt, att jag svarat, hon är
ute med hunden

Jag orkar inte med deras tjat, det är
allt från tidningar som jag anses behöva
till naturläkemedel, hör hur personen
i andra änden, läser från ett papper
och fort går det, hinner nästan inte
höra vad dom säger

Jag, vet att det ofta är ungdomar, som
är satta att ringa, dom måste ju ha ett
arbete, det är ofta det enda som finns

Nix har jag , men det verkar inte hjälpa
alla gånger, men så fort det ringer, så
hoppar jag till, det kan ju vara någon
annan än en telefonförsäljare, men det
händer inte alltför ofta




anits 19 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-20 00:02



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så väl beskriver den texten envägskommunikation och försäljningsförsök
en vardags situation med igenkänning...
2009-11-20

  Bibbi VIP
Jag undslipper detta genom att jag har hemligt nummer.
Applåd!
2009-11-20

  Larz Gustafsson VIP
Jag är oändligt trött på försäljare.
Det är samma sak nere på stan. Där blir man antastad av tillgjorda broilers som kommer fram och frågar vilket mobilabonnemang man har.
Jag näpser dem alltid.
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP