Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Politik verkar vara det enda efter porr, som det anses vara fult att prata om


Axplock ur xghost tankar Del.11 (Demokratin ett skämt som gått över styr)

..."Vi lever i landet Sverige, som sägs ha en demokrati. Okey, det köper jag gärna. I en demokrati ( som är motsatsen till diktatur ) är ett verktyg där vanligt hederligt folk som du och jag, kan få vara med och bestämma i ( till en viss del ).

Demokratin kan vara i sin fulaste nuna, en rökridå för någonting helt annat. Ofast är det ekonomiska intressen som styr det sunda förnuftet. Och som alltid är det den svagaste delen av befolkningen, som får betala ett högt pris för kalaset som skall upprätthålla det " uppblåsta skiktets prestanda och komfort ".

I form av sänkta skatter, indragna bidrag och försäkringskassans ohumanitära åtgärder som kan jämnföras som slakt på spädgrisar. Som inte vill annat än att leva. Vi lever i landet Sverige, som påstår sig har kommit långt i demokratin. Där fortfarande gamla tiders feodalherrar styr och ställer, och endast har bytt ut vadmalskläderna till skräddarsydda Armani kostymer och fina hattar med vida bretten.

Vi andra är fortfarande kvar på en uppgraderad statarnivå, utan chans till att avancera. Som dagarbetarens ojämna kamp, för att visa sitt yttersta för de höga herrarna på de höga hästarna. Men vi har ändå tur som råkar bo i Sverige, denna okrigiska oas i periferin. Och fortfarande har det relativ bra, trots olika regeringars alternativ och ekonomiska berg o dalbanor. Fast demokratin, i vissa fall bara är en luddig konsistens av valfäsk och grötrim..."




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av T.R Ekman
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-20 05:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

T.R Ekman
T.R Ekman