Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vem är det som bestämmer om jag orkar eller inte orkar, det gör jag själv och ingen annan


ORKA ELLER INTE ORKA

Jag kommer inte , orkar inte vara kommenderad
till både det ena och det andra

Javisst, jag har ingen karl, som behöver tillsyn,
det var så du sa

Jag bara undrar, klarar sig inte din karl, att vara
ensam ett par timmar, eller måste du alltid tala
om vad det är jobbigt, att passa upp på mannen
du är gift med

Jag har hört det förr, det är inte första gången
det talas om för mig, vad bra jag har som är
ensam ingen att ta hänsyn till

Jag tror inte du förstår, vad det är du säger, men
en sak vill jag att du förstår, det är inte lätt att
vara ensam

Att ta rätt beslut, hoppas att det blir bra, ingen
att fråga råd göra med, ingen att diskutera med
att söka tröst hos när ångesten och paniken
är en del av vardagen

Bjud hem någon sa du, om du tycker det är ensamt,
vem ska jag bjuda hem, jag har försökt så många
gånger

Det blir en gång, då är det mest av nyfikenhet som
det kommit någon, gått runt kollat in hur jag har det
ögon som vandrat runt, kollat allt

När jag velat bjuda på kaffe, då har det blivit bråttom
mycket att göra , måste hem gubben väntar, nej är
det någon som vill komma och hälsa på hos mig, så
går det bra

Jag bjuder aldrig hem någon mera, det blir bara fel
nej kom istället för att du vill komma, då blir det rätt
för båda parter

Så jag kom inte och hjälpte till, men jag ringde och
talade om som det var, jag orkade inte, och vill absolut
inte bli kommenderad, att göra något som jag inte vill
eller orkar

Jag är vuxen och kan tänka själv vad jag vill och orkar
göra, så tala inte om för mig, att jag som inte har en
karl hemma som behöver tillsyn, borde ställa upp, det
kändes kränkande, ville du få mig att ha dåligt samvete
då tog du fel

Dåligt samvete för något som jag kanske frivilligt
kan göra, men inte orkar, det får jag inte, jag vill
må bra och då blir det nej, när det inte passar mig


anits 22 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-22 16:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Otroligt bra skrivet.
2009-11-23

  aol
ja var är tiden när någon bara spotant kom till ens dörr, bra skriftat du handlar så rätt
2009-11-22

  Eva Helene VIP
Trodde att de män som måste tas om hand av en kvinna var utdöda! Och nu menar jag förstås inte de män som pga en svår sjukdom behöver "tillsyn".
Fortsätt att stå på dig!
2009-11-22

    Maria Malm
Man har rätt att själv bestämma vad man vill och orkar göra, inte är det upp till någon annan att bestämma det!
2009-11-22

  Larz Gustafsson VIP
Du är inte underkastad något tvång.
Figurer som försöker utöva påtryckningar genom att ge människor dåligt samvete ska ha en spark i baken.
2009-11-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP