Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den bittra erfarenheten


När du uttrycker klart
vad du vill ha
är du för krävande
och förtjänar inte att få det.

Allt du känner
är ren egoism.
Allt de känner
är självklarheter
du borde förstå
utan att de ens behöver säga det.

De bygger en liten låda,
låser in dig där
och klagar sedan
över hur tråkig du är.
Visar du minsta tecken
på att inte vara förutsägbar
eller på att vilja ha svar
och förtydliganden
blir du kallad överdramatisk.

De sätter sig på dig,
ibland flera stycken tillsammans,
och föraktar dig
för att du inte kan resa dig upp.

Gå nu!

Lev och frodas!

 

 




Fri vers av Åsa Pyke
Läst 212 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-20 23:10



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
AJ, mycket snyggt formulerat!
2009-11-22

  Catharina Edin VIP
Åh, vilken maktlöshet, vilken klaustrofobi!
En bitter erfarenhet, mer än väl förmedlad -
2009-11-21

  Peter Matsa
*uff* känner tyngden från texten
bra skrivet och beskrivet
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke