Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
grått och mörkt varje dag, tröttsamt mycket tröttsamt


GRÅ NOVEMBER

Snart har hela november försvunnit, och jag undrar
har solen visat sig någon gång, denna november
månad, en och annan dag kanske, men det är som
jag inte minns

Vaknar på morgonen, med hopp om att slippa det
mörka och grå, lika besviken idag som igår, när
jag drar upp min persienn, vad möter mig då

Jo bara en grå och mörk dag, med lamporna tända
från tidig morgon tills kvällen kommer och det blir
dags att gå till sängs, gå i mörker dag efter dag
gör mig vemodig, sorgsen och deprimerad

Vad gör jag då dessa grå och mörka dagar, dom
försvinner trots allt, men den ena dagen, blr ofta
den andra lik

Jag pysslar här hemma, stickar och syr, bakar ibland
när jag känner lust för det, blommorna får mycket
omvårdnad, när mörkret finns utanför mitt fönster
och i min själ

Sätter mig i soffan lägger benen under mig, setr en film
att laga mat sådana dagar, är ett nödvändigt ont, jag
vet att jag måste, det går inte att leva på kaffe och luft
och luft

Så fort regnet upphört, har jag klätt mig för att gå
ut, om det sen bara blivit till sophuset, för att regnet
fått ny fart och lockat in mig igen

eller

Så sitter jag här vid min dator som nu, eller med block
och penna vid mitt köksbord, skriva ner det som jag
känner och vill, men ibland försvinner den, skrivlusten
varför det har jag inget svar på

Imorgon ska visst solen visa sig här, på väderkartan
kunde jag se att så är fallet, om det så blir, då kommer
jag att gå ut, kanske tar jag ryggsäcken med mig, i den
lägger jag min termos med kaffe, block och penna, och
naturligtvis kameran

Tänk att kanske äntligen få ta bilder, när solen är
framme och visar sig, vilken lycka, vilken glädje, men
det kanske bara är drömmar nu när fredagkvällen
håller på att gå över i natt



anits 20 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-20 23:29



Bookmark and Share


    Verdandia
November kan få vem som helst att deppa ihop. Men hav tröst om ett halvår har vi vår och sommar här igen, :-)
2009-11-22

  Maria T
Som en ung flicka sätter du dig
i soffan och lägger benen under
dig.
2009-11-21

  poetryGirl
det är så sant
2009-11-21

  Larz Gustafsson VIP
Äntligen sol i dag!
Lördag och allt.
2009-11-21

  Bibbi VIP
Du är en underbar sol i Dig själv som lyser för oss alla.
2009-11-21

  aol
bra skriftat , jag brukar tnka på nån positiv sida jag har och så säger jag bra lasseman är glad för den sidan av dej, det skapar en liten sol,
det är samma för dej du har också små solar inom dej, kram stina och sov gott,
2009-11-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP